Gradovi i općine 30.03.2018. 12:35. Zadnja izmjena: 30.03.2018. 12:38.

Konstituirajuća sjednica

Predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama Kristijan Srpak

U Maloj vijećnici Međimurske županije, održana je konstituirajuća sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama u novom sazivu. Sjednicu Savjeta otvorio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti, Darko Radanović koji je pozdravio sve prisutne, zahvalio dosadašnjem vodstvu i članovima, dok je novom predsjedniku Kristijanu Srpaku zaželio mnogo uspjeha u budućem radu te da ovo savjetodavno tijelo i na dalje bude primjer dobre prakse ostalim županijama. Članove novog saziva pozdravila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman te naglasila važnu ulogu Savjeta koji je svojim aktivnostima, programima te preventivnim akcijama tijekom godina, postiglo visoku razinu sigurnosti prometa na cestama u Međimurskoj županiji.

Od Savjeta se nakon 20 godina članstva, od čega je 15 godina predsjedala Savjetom, oprostila dosadašnja predsjednica Alenka Hošnjak. Jednoglasno je usvojen dnevni red te su predstavljena Izvješća o provedenim aktivnostima svih sudionika Savjeta u 2017. godini te planirani projekti za 2018. godinu. Hitan sastanak župana Međimurske županije Matije Posavca s odgovornima u HŽ Infrastrukturi i Agenciji za sigurnost željezničkog prometa planiran je u narednim danima, a sve kako bi se sigurnosna situacija željezničko – cestovnim prijelazima između naselja Mala Subotica – Belica i Nedelišće – Strahoninec na koju se opetovano upozorava konačno riješila. 

Osim navedenog, Savjet je prihvatio pozitivno zamolbe za redovito godišnje financiranje dijela akcije Policijske uprave Međimurske u obuci školskih prometnih jedinica i HAK, Auto kluba Čakovec za organizaciju županijskog natjecanja „Sigurno u prometu“.