Gradovi i općine 10.09.2017. 10:05. Zadnja izmjena: 10.09.2017. 10:05.

Mala Subotica

Predstavnici Općine izostali s obilježavanja obljetnice posvete svetišta Kraljice srca

Hrvatska šenštatska obitelj, sa sjedištem u Maloj Subotici, u subotu, 26. kolovoza proslavila je 8. obljetnicu posvete svetišta Kraljice srca. No, na proslavu nije stigao nitko iz Općine Male Subotice, pa je na aktualnome satu sjednice Općinskog vijeća HNS-ov vijećnik Vladimir Horvat postavio pitanje zašto.

- Došli su iz Međimurske županije, kao i svake godine, a iz Općine nitko. Općenito je izuzetno slabo uključena u rad svetišta koje je poznato i u svijetu, pa i Maloj Subotici nudi priliku da se profilira, istaknuo je Horvat.

Načelnik Valentino Škvorc odgovorio je da su se on i zamjenik ispričali, te delegirali vijećnika Josipa Šegovića, koji, nažalost, zbog zdravstvenih poteškoća, na proslavi nije mogao biti, no njegova se isprika nekako putem izgubila. Očito se dogodio propust, istaknuo je Škvorc pa predstavnike šenštatske obitelji pozvao na daljnju suradnju, a i dosadašnji načelnik Vladimir Domjanić složio se da Općina premalo koristi resurse svetišta, te dodao primjedbu da je i sama zajednica prilično zatvorena i da često ne želi razumjeti općinske interese.