Gradovi i općine 05.12.2020. 09:13. Zadnja izmjena: 05.12.2020. 09:19.

Radna akcija

Prekopa dobiva dječje igralište

Kod Područne škole Prekopa uskoro će biti postavljena dječja igrala. Već su kupljena, a i radna akcija već je trebala biti provedena. No, loše vrijeme ispriječilo se roditeljima koji su spremni angažirati se.

Od načelnika Štrigove Stanislava Rebernika doznajemo da je kupnja igrala stajala 27 tisuća kuna. Dio novca, osam tisuća kuna, donirala je Ina na temelju općinske prijave na natječaj, u suradnji s Vijećem mjesnog odbora.

- Riječ je o kompletu igrala koja neće biti samo za školarce već, naravno, i za sve mališane iz Prekope. Roditelji su se već okupili, ali bilo je preružno vrijeme. Igrala spremno čekaju pravi tren, novi termin za radnu akciju - kaže načelnik.

Inače, u Područnoj školi Prekopa samo je četvero djece. Učitelj Dubravko Posel tako brine za dva prvašića i dva drugašića. No, stvari kreću nabolje. Načelnik barata informacijom o dvadesetak predškolaca u Prekopi. Grade se nove kuće, niču i cijeli (ekskluzivni) kvartovi poput Beverly Hillsa o kojem smo nedavno pisali... Dječje igralište stoga će dodatno podići kvalitetu življenja u ovom lijepom naselju općine Štrigova.