Gradovi i općine 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

PRELOG: Gastromanija

U Srednjoj školi Prelog Organizacijski odbor manifestacije koja se priprema pod imenom Gastromanija - Mateja Gača, Sandro Bogomolec, Ana Sabolčec, Antonija Tkalec, Patricija Mirić, Mitja Kolarić, Karmen Varga, Denis Kraljić, Matija Golomboš i Filip Balog, polaznici SŠP-a, predstavili su projekt u koji su uključeni brojni učenici Škole (najviše kuhari i turističko-hotelijerski komercijalisti), a vodi ga profesorica predmeta Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća Sanja Pigac.
Početkom godine, Ministarstvo turizma raspisalo je natječaj na koji su se mogle javiti srednje strukovne škole turističko-ugostiteljskih smjerova s projektima koji nude nove sadržaje u turizmu i razvoj nekog od turističkih proizvoda sukladan Strategiji razvoja hrvatskog turizma, a k tome snažno motivira učenike osmoškolce za upis u zanimanja turističkog i ugostiteljskog profila.
Preloški srednjoškolci smislili su svoj projekt nakon što su - za “domaću zadaću” - učenici 3. i 4. razreda usmjerenja turističko-hotelijerski komercijalist napisali prijedloge, zatim je sve to skupa proanalizirano, pa je smišljena gastromanifestacija na kojoj će se u kuhanju natjecati i učenici i nastavnici.
Projekt je nazvan Gastromanija, a resorno ga je Ministarstvo odlučilo poduprijeti s 15.000 kuna! I onda je definirano: Gastromanija će se održati u subotu, 26. travnja na Trgu slobode od 8 do 12 sati, a tog vikenda u Prelogu je i Sajam cvijeća koji ove godine, baš kao i Srednja škola Prelog, slavi svoj 15. rođendan.
U natjecateljskom dijelu (o ostalim sadržajima izvještavat će se posebno) kuhat će se međimursko tradicionalno jelo - ričet z mesom, a svoju će vještinu odmjeravati šest ekipa: pet učeničkih i jedna ekipa profesora.

Izvor: 3078