Gradovi i općine 03.11.2019. 08:42. Zadnja izmjena: 03.11.2019. 08:42.

Javna dražba

Prelog: Gradilišta u južnom dijelu grada prodana u trenu

Svega pola sata trajalo je u utorak, 22. listopada, javno nadmetanje za 17 parcela za stambenu izgradnju i jednu za društvenu namjenu u preloškome naselju Jug (Grad Prelog). Gradilišta su ponuđena nakon što su prije koji tjedan donesene izmjene i dopune detaljnog plana uređenja, a već na prvome nadmetanju sva su pronašla svoje nove vlasnike.

- Javne dražbe Grada Preloga vodim već 12 godina i ovo je prvi put u povijesti da su sve parcele prodane isprva. Obično se najprije razgrabe zemljišta na uglovima, koja su nekako svima najzanimljivija, a ostala se onda prodaju postepeno, pojašnjava Goran Fleten, stručni suradnik javne uprave u Gradu, koji je vodio i ovu licitaciju.

Temelji dobrih odnosa

Samo nadmetanje prošlo je bez prevelikih uzbuđenja, jer su se zainteresirani prije samog početka okupili i neformalno dogovorili o raspodjeli parcela, pa je većina prodana bez konkuriranja, po početnoj cijeni od 160 kuna po četvornome metru, dok je najviša cijena dosegla iznos od 195 kuna po četvornome metru.

Prije onih zidanih, udareni su tako u utorak tako temelji dobrosusjedskih odnosa, pa i prva upoznavanja budućih susjeda u, čini se, jednoj od najpoželjnijih četvrti za život u cijelome Međimurju.

Svoj budući dom tu će izgraditi i Nenad Lisjak, koji će se u Prelog doseliti iz Kotoribe, a zemljište je za sina prvi uspješno izlicitirao otac Rudolf. Susjedi će im biti mladi bračni par Slaviček, Goran i Marija te prinova koja stiže uskoro, koji se šale da sad više neće biti podstanari kod roditelja.

Iz Grada Preloga već najavljuju nove izmjene DPU-a i otvaranje 19 novih parcela za stambenu izgradnju, i to već prije kraja ove godine, ili početkom sljedeće.