Gradovi i općine 13.10.2019. 09:22. Zadnja izmjena: 13.10.2019. 09:22.

Edukacija

Prelog: Kako e-redar pomaže kvaliteti života?

U Prelogu je održana edukacija za korištenje aplikacije e-redar koju je vodio dr. sc. Bruno Trstenjak, začetnik ideje sustava obostrane komunikacije komunalnih službi i građana. Aplikaciju već koriste Čakovec i Mursko Središće koji su zadovoljni povratnim informacijama o radu aplikacije, ali i kvalitetnijim uvidom u realno stanje na terenu.

- E-redar je sustav zamišljen kao pomoć komunalnim službama za kvalitetnije obavljanje poslova na održavanju gradskih površina. Putem aplikacije, komunalni redari mogu lako pristupiti obrascima potrebnima za rad, a lakša je i komunikacija s građanima, rekao je B. Trstenjak te dodao da je aplikacija za građane besplatna i u potpunosti anonimna.

Aplikacija je jednostavna za korištenje putem pametnih telefona, a određena situacija se prijavljuje uz kratak opis, fotografiju i oznaku lokacije. Aplikacija ne služi za represiju, naglašava B. Trstenjak, već za povećanje efikasnosti komunalnih službi i kvalitete života građana, a trenutno se radi na širenju ovog modela na općine.