Gradovi i općine 04.07.2020. 15:22. Zadnja izmjena: 04.07.2020. 15:22.

Najezda pitanja

Prelog: Novi trgovački centri?!

Koliko su Prelogu potrebni novi i veći trgovački centri? - pitanje je koje je isplivalo tijekom ograničenja kretanja tijekom nedavne pandemije, pa su pitanje na prošlotjednoj sjednici preloškog Gradskog vijeća postavile dvije vijećnice. HDZ-ova Silvija Crnković naglaava da se Prelog u posljednje vrijeme prilično proširio i da su trgovački centri itekako potrebni, jer su bez propusnica građani svoju nabavku u Prelogu mogli obaviti u samo jednom centru.

Nezavisna Snježana Ladić, izašla je s pitanjem postoji li mogućnost da se izgradi neki manji centar po uzoru na onaj u Ludbregu?

Gradonačelnik se složio da potreba postoji, a u prilog tome ide i, kazao je, najezda pitanja koja mu stižu vezana uz tu tematiku u zadnja dva mjeseca.

- KTC bi se trebao proširiti, podnijeli su zahtjev kod izmjena prostornog plana Juga, a postoji i mogućnost da kupe zgradu nekadašnjeg Betexa. Osim toga, još je lani jedan privatni ulagač donio odluku da ulazi u Prelog s pet trgovina odjećom, obućom i druge robe, a ovih je dana u Prelogu bila i uprava Plodina, iznio je Kolarek.