Gradovi i općine 04.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

PRELOG: Travnjak, staze, u travnju...

Zbog procjene stručnjaka da je bolje na odležavanju tijekom zime ostaviti novonavezenu zemlju za travnjak(e) na SRC-u Mladost u Prelogu, pa što ranije u proljeće finalizirati površinu za sjetvu trave, tek se ovih dana “peglaju” tereni na kojima će nogometaši NK-a Mladost s novim elanom krenuti prema zvijezdama. Pod travnjakom glavnog nogometnog terena položena je sva instalacija (za zalijevanje) i drenaža, sada se samo strojno i ručno poravnavaju uleknuća, da bi se idućih dana krenulo u sjetvu trave. (MB)

U centru Preloga u kojem je među (naj)starijim zgradama godinama stajala po vanjskom uređenju prava “šaka u oko”, bivša robna kuća VA-MA, izvanredno dosjetljivim zahvatima i prenamjenom pripitomljen je nekad ružan objekt. Uklopljen je u gradsko tkivo na nov način, u oku prihvatljivu gradsku vizuru koja kao simbol novog razvoja Preloga stoji nasuprot baštioni - obnovljenim secesijskim zgradama gradske uprave i muzeja.
U južnom, novom dijelu Preloga, danas se već i podiže sigurnosni standard prometa u naselju obiteljskih kuća nastalom na negadšnim dravskim peskima i rješava usput više komunalnih malih zahvata.
Gradi se pješačko-biciklistička staza s oborinskom odvodnjom u dijelu Školske ulice (spoj ulica Jug 2 i Jug 3) i pješačko-biciklistička staza kroz Jug 3, pripremaju nova gradilišta... Prelog raste uz kontrolirano uklanjanje osušenih grana i njegu mladih izdanaka. (mb)

Četiri su manifestacije zakazane u travnju u Prelogu:
- u ponedjeljak, 7. travnja održavaju se Sportske igre mladih na Trgu slobode ispred Doma kulture grada Preloga
- u četvrtak, 10. travnja, u 20 sati otvara se izložba Usuret Uskrsu Likovnog udruženja donjeg Međimurja i Galerije Pohižek u Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca
- u petak, subotu i nedjelju, od 11. do 13. travnja u Domu kulture grada Preloga održava se Festival kazališnih amatera Međimurja - KAM 2014.
- od petka do nedjelje, 25. do 27. travnja Prelog će šarenilom okititi 15. sajam cvijeća

Izvor: 3075