Gradovi i općine 26.05.2018. 00:03. Zadnja izmjena: 26.05.2018. 00:04.

Prelog

PRELOŠKI INNER WHEEL KLUB: Didaktičke igračke i pomagala za Sovice i Dugu

Članice Inner Wheel kluba Prelog priredile su dvostruko darivanje u četvrtak, 17. svibnja. Najprije su najmlađim polaznicima Dječjeg vrtića Fijolica, jasličkoj skupini Sovice na dar donijele veliki paket didaktičkih igračaka, a pomagalima i društvenim igrama razveselile su članove Kluba Duga, koji djeluje u Prelogu pod okriljem Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije.

Članice Inner Wheela zaokružile su ovim donacijama niz humanitarnih akcija kojima pomažu i podupiru potrebite u svojoj okolini. U rujnu su tako organizirale teniski turnir, pa prikupljena sredstva donirale Udruzi za autizam Pogled; prosinačkim koncertom Najljepša božićna priča osigurana je cjelogodišnja stipendija jednome studentu i dnevni boravak jednome osnovcu, a i akcijama Anđeli i Maslinova grančica pomoglo se sugrađanima u teškoj materijalnoj situaciji.

- Ulazimo u desetu godinu postojanja i postale smo prepoznatljive po humanitarnom radu, usmjerenom ponajviše u socijalne potrebe. Raduje nas što se naši sugrađani iz Preloga i okolice uvijek odazivaju našim akcijama, ističe aktualna predsjednica IW kluba Štefanija Pavlic-Bermanec.

Od jeseni su svojim akcijama prikupile oko 35 tisuća kuna, a na najnovijim donacijama zahvalile su im voditeljica Kluba Duga Smiljana Strahija, te ravnateljica Dječjeg vrtića Fijolica Brankica Mezga.