Gradovi i općine 30.08.2016. 11:47. Zadnja izmjena: 30.08.2016. 11:49.

Dan općine Pribislavec

Pribislavčani hrabro i ustrajno rade na poboljšanju kvalitete života u mjestu

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općina Pribislavec je u srijedu, 24. kolovoza proslavila svoj Dan što je ujedno bio i početak ovogodišnje manifestacije „Feštetićevi dani“.

Nakon što je voditelj programa Miljenko Ovčar pozdravio brojne uzvanike slijedila je molitva koju je predvodio mjesni župnik Tomislav Kos. Nakon prigodne molitve, blagoslova i himne koju je izveo Tamburaški sastav KUD-a Kaštel iz Pribislavca prisutnima se obratio predsjednik Općinskog vijeća Elvis Horvat. – Vijeće je unatrag godinu dana kao zakonodavna vlast uspješno surađivalo s izvršnim čelništvom na čelu s načelnicom Višnjom Ivačić i sa svim institucijama važnim za napredak Pribislavca. Vijećnici su zajednički donosili odluke za boljitak Općine i društva u cjelini. Pokrenuti su veliki projekti - neki su na završetku, a neki na početku te se nadam još uspješnijoj suradnji u budućnosti, kazao je Horvat.

Načelnica Višnja Ivačić u svom je obraćanju naglasak stavila na hrabre mještane koji su od samog osnutka općine pa do danas prkosili svim izazovima i ono što su započinjali su i izveli.

 – Kad nam nitko nije vjerovao da će se u našem mjestu realizirati dugogodišnji snovi prethodnika i sadašnji u lokalnoj upravi, hrabri su vizionari kročili trnovitim putem i radili na poboljšanju kvalitete života našega mjesta. Tako ushićeni možemo potvrditi latinsku izreku Dovršeni su poslovi ugodni, kazala je osvrnuvši se zatim na realizirane investicije i zahvate koji su planirani od prošlogodišnje sjednice među kojima posebno navodi prihvaćanje europskog projekta Za izradu strategije ukupnog razvoja Općine Pribislavec i dobivanje potpore u iznosu od 84.750 kuna. Između ostaloga spomenula je i kako je prije dva mjeseca Općina postala članica Lokalne akcijske grupe Međimurski doli i bregi te kako se uspješno radi na uređivanju mjesta i objekata u Pribislavcu.

- Ovo je sredina koja je izazovna i ugodna za življenje, a najvažniji za stvaranje kvalitete življenja su ljudi, Pribislavčani koje označuje visoki prag tolerancije i marljivost. Ovdje se stvara pozitivan napredak, a paralelno i problemi. Smatram da se problemi moraju rješavati i svima koji odvajaju vrijeme pri rješavanju istih zahvaljujem na doprinosu, navodi načelnica Ivačić dodavši kako ne sumnja da će izgraditi i školu i sportsku dvoranu isto kao što su uspjeli izgraditi i skupu investiciju kanalizacije. – Osim investicijskih programa aktivno se prati rad studenata, predškolaca, branitelja, udruga mjesta te druge potrebe mještana koje su neizostavni dio života. Pred nama su svečarski dani, na trenutak zaboravimo surovu stvarnost i dostojno obilježimo Dane općine, završila je Ivačić zahvalivši svima koji sudjeluju u programu Feštetićevih dana.

Župan Posavec: Najveći projekt u Pribislavcu i dalje je škola

Sjednici je prisustvovao i međimurski župan Matija Posavec sa svojom zamjenicom Sandrom Herman. – Pribislavec je naselje koje ima svoj duh iako je u blizini Čakovca. Imamo zajedničko zemljište iza bivše vojarne koja je jednim djelom katastarski i u Općini Pribislavec tako da suradnja među nama postoji, rekao je Posavec čestitavši svim Pribislavčanima njihov Dan. - Ove godine Županija je pomogla sanaciji krovišta crkve sa 20.000 kuna i ambulanti sa 70.000 kuna. Najveći projekt ovdje je i dalje škola u koju je do sada uloženo šest milijuna kuna. Na njoj su bili radovi završeni krajem prošle godine i žao mi je što su na nekoliko mjeseci stali, no očekujemo da će se to promijeniti u zadnjim mjesecima ove godine i da ćemo s budućom vladom sve riješiti i nadoknaditi propušteno, zaključio je.

U kulturno umjetničkom programu sjednice nastupili su članovi KUD-a „Kaštel“, učenici OŠ „Vladimir Nazor“ te polaznici Dječjeg vrtića „Žibeki“.