Gradovi i općine 18.09.2016. 09:54.

Natjecanje u kuhanju

Pribislavcem se širio miris kotlovine grofa Feštetića

Osam je ekipa sudjelovalo na trećem natjecanju u kuhanju "Kotlovine grofa Feštetića" u Pribislavcu u subotu, 27. kolovoza. Manifestacija je to koja se održava povodom proslave Dana općine, a ove godine mirisi kotlovine Pribislavcem su se širili s Poletovog stadiona Petar Perišić cijelo subotnje poslijepodne. Organizator, NK Polet, je za sve ekipe pribavio meso i povrće za kotlovinu dok su kotao i potreban alat za kuhanje te začine donijeli sami natjecatelji. Oko kotlića skupili su se žene i muškarci, stari i mladi, a mi smo redom obišli sve natjecateljske grupe.

Ekipa Ugostiteljski lokali Brasil, pohvalila se kako je 2014. godine, kad je održano prvo natjecanje, skuhala najukusniju kotlovinu i osvojila prvo mjesto. Solo kuhanje prikazao nam je Vladimir Tkalčec zvani Bač koji, kao i ekipa Brasila, svake godine sudjeluje na natjecanju u kuhanju. Članovi dobro raspoložene ekipe Udruge branitelja Pribislavec kazali su kako je od svega najbitnije druženje, a ekipa Croatia osiguranje imala je i sponzora. Ženski odbojkaški klub Kaštel dičio se najvećim tanjurom za kuhanje napunjenim piletinom, svinjetinom i kobasicama, a kazali su da imaju i tajni začin koji ne smiju odati. Članovi NK Poleta bili su dobre volje i kuhali su s guštom iako je njihova ekipa izgubila utakmicu tog dana. Druženje uz kuhanje bilo je veselo i za mušku ekipu Ribiči, čiji je kotao bio smješten kraj ženske ekipe Sunčanica sastavljene od njihovih supruga.

Svi su se žustro borili, poskrivečki dodavali tajne začine te neumorno miješali meso. Tko je skuhao najbolju i najukusniju kotlovinu odlučio je žiri u sastavu: Sandra Herman, Vladimir Brozović i Franjo Mesarić. Nakon što su sve kušali i teškom mukom ocijenili jer je svaka kotlovina zaista bila grofovska, žiri je zbrojio bodove i veselje donio ekipi Sunčanica, dok je drugi bio Brasil, a treći Croatia osiguranje. Pobjedničku ekipu, u potpunosti žensku činile su Marija Bašek, Gabrijela Frančić, Ida Frančić i Antonija Novak. – Prvi put smo sudjelovale na ovakvom kuharskom natjecanju, a pobjedu nam je donio timski rad. Svaka je dodala neki začin, svaka od nas je malo miješala, kazale su vesele kuharice koje će zasigurno na Kotlovini grofa Feštetića kuhati i dogodine.