Gradovi i općine 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

PRIBISLAVEC: Feštetićevi dani

Tradicionalnom manifestacijom Feštetićevi dani Općina Pribislavec predstojeći će vikend obilježiti svoje dane. Sve počinje u petak, 22. kolovoza, u 8 sati svetom misom u župnoj crkvi, dok će navečer, s početkom u 18 sati u dvorcu Kaštel biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Dan kasnije, već u jutarnjim satima, u organizaciji Teniskog kluba Pribislavec, započinje Matuzalem teniski turnir Augustin Lesjak, a u 13 sati na prostoru iza društvenog doma slijede Grofovske seoske igre uz koje će se pripravljati „kotlovina grofa Feštetića“. Na igralištu u Romskom naselju u 17 sati nogometnu utakmicu odigrat će ekipe Kotoribe i Pribislavca. Nakon sporta, od 19 sati ispred društvenog doma odvijat će se kulturno-umjetnički program u okviru kojeg će nastupiti nekoliko folklornih društava. Potom će u 20.30 sati ovogodišnjim dobitnicima biti svečano dodijeljene nagrade za najuređenije okućnice i balkone u mjestu. Dan će zatim završiti veselicom uz svirku Monaco benda.

Nedjelja, kao posljednji od Feštetićevih dana, počinje budnicom u 6 sati, u 11 će biti služena sveta misa, dok će se od 9 do 13 održavati sajam etnoproizvoda i rukotvorina.

 

V. Kelkedi

Izvor: 3094