Gradovi i općine 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

PRIBISLAVEC: U Općini se konačno radi za opće dobro

Po prvi put, svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Pribislavec u petak, 22. kolovoza održana je ispred pribislavečkog Kaštela, a ne kao dosad - u društvenom domu. Uz vijećnike i brojne mještane, načelnike nekoliko međimurskih općina i druge goste, prisustvovali su joj saborski zastupnici Sunčana Glavak, Dragutin Glavina i Veljko Kajtazi, međimurski župan Matija Posavec i njegova zamjenica Sandra Herman, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mla-den Novak, župan slovenske Općine Šentrupert Rupert Gole te zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir.

- Rad za opće dobro nam je sveta dužnost. Ova garnitura vijećnika, s načelnicom Višnjom Ivačić, pokazala je da se zajedništvom mogu ostvarivati uspjesi i pridonijeti bogatstvu naše općine i bolje sutrašnjice. Ponosan sam na sve mještane koji nesebično izdvajaju svoje vrijeme za razvoj Općine, a pozivam i druge da to čine. Bez obzira na političku opredijeljenost, dobrobit mjesta mora nam biti u prvom planu, poručio je u kraćem govoru predsjednik Općinskog vijeća Elvis Horvat.

Pohvalivši vijećnike na „neumornom radu“, načelnica Ivačić u svom je obraćanju, između ostalog, pobrojala realizirane ili investicije koje slijede u Općini.

- Radovi na završnoj fazi izgradnje kanalizacije prema Belici trenutno su, zbog pomanjkanja sredstava, obustavljeni, no, nastavit će se u najskorije vrijeme. Završeno je uređenje prometnice u gospodarsko-stambenoj zoni C, vrijednosti 683.000 kuna, što je osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a, izgrađeno je 240 metara pješačko-biciklističke staze uz županijsku cestu te dječja igrališta, provode se arheološka istraživanja dvorca Kaštel, što financijski podupire Ministarstvo kulture, Pribislavec će uskoro dobiti muzej na otvorenom - avionski eksponat MIG 21, počinje i sanacija krovišta te stolarije na objektu NK-a Polet vrijednosti 150.000 kuna, za još bolji standard mještana uskoro će biti otvorena i liječnička ordinacija…

Ivačić je ujedno izrazila zadovoljstvo što je pripremljena, odnosno, usklađena dokumentacija za izgradnju objekta OŠ Vladimir Nazor. 

- To je dokaz da smo, bez obzira na brojna oprečna mišljenja i nesuglasice iz prošlosti, uspjeli napraviti korak koji je zalog za budućnost. Kod realizacije projekata u malim sredinama nisu važne političke opcije, nego razum, upornost i puno volje, zaključila je.

Matija Posavec: Načelnica rješava probleme

- Kada dođete na svečanu sjednicu u neku općinu ili grad i vidite toliko okupljenih mještana te osjetite pozitivnu energiju, onda znate da vlast, načelnica radi sve za dobrobit mjesta, istaknuo je župan Posavec, ukazavši i na važnost projekta nove škole kao „nečega o čemu se dosad puno govorilo, ali i malo radilo upravo zbog loših međuljudskih odnosa i pojedinačnih interesa“.

- To je sada promijenila načelnica Ivačić koja je još jedanput pokazala da je osoba koja traži rješenja problema, a ne isprike zašto se nešto ne može odraditi, zaključio je.

U kulturno-umjetničkom programu proslave nastupili su polaznici Dječjeg vrtića Žibeki, učenici OŠ Vladimir Nazor i članovi KUD-a Kaštel.

Velimir Kelkedi 

Izvor: 3097