Gradovi i općine 08.03.2020. 08:28. Zadnja izmjena: 08.03.2020. 08:29.

Ravnopravnost spolova

Prigodne poruke za Međunarodni dan žena

Međunarodni Dan žena, 08.ožujka službeno se slavi od 1975.godine i prilika je da se istaknu postignuća žena u svim segmentima. Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća žena. „Uobičajeno je da se za Dan žena ženama daruje cvijeće, no mi ove godine svojim sugrađankama darujemo prigodne poruke u čiju izradu su se uključila gradska i općinska Povjerenstva za ravnopravnost spolova, a uz njih Centar za odgoj i obrazovanje, OŠ Draškovec, OŠ Prelog, OŠ Sveta Marija, OŠ Vladimira Nazora Pribislavec, OŠ Nedelišće i OŠ Domašinec. Drago nam je što su se škole uključile u ovu aktivnost i što možemo ostvariti ovakav oblik suradnje, a svim našim ženama čestitam njihov Dan.“, istaknula je predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije Dijana Novak.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Međimurske županije time je obilježilo Međunarodni dan žena, a sve s ciljem ukazivanja na značaj uloge žena u razvoju lokalnih zajednica.

Svoju podršku u obilježavanju Međunarodnog dana žena, dala je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač.