Gradovi i općine 09.05.2018. 08:40. Zadnja izmjena: 09.05.2018. 08:41.

Zlatni sportaši

Prijem za karatiste Globusa - najuspješniji klub na Prvenstvu Hrvatske

Međimurska županija je rasadnik sportskih i ljudskih talenata. Dokaz tome su i mladi karatisti i reprezentativci Hrvatske iz karate kluba Globus (Čakovec, Mala Subotica) koji su na prvenstvu Hrvatske u karateu za mlađe uzraste koje se održalo 14. i 15.04.2018. u Zagrebu u konkurenciji 558 natjecatelja iz 83 hrvatska kluba postigli odličan rezultat osvojivši rekordnih 6 zlatnih medalja, 1 srebrnu te 3 brončane medalje. Sa ostvarenim rezultatima karatisti Globusa postali su najuspješniji klub na Prvenstvu Hrvatske.

Da uspjeh na prvenstvu Hrvatske nije bio slučajan, nego plod kontinuiranog i predanog rada, mladi karatisti potvrdili su i na vrlo jakom međunarodnom 23. Balkanskom Prvenstvu u karateu za mlađe uzraste koji se održao od 27. do 29. travnja u Beogradu u Srbiji na kojem je nastupilo 800 mladih karatista iz 11 država te su odličnim nastupima osvojili 3 brončane medalje.

Za uspješne mlade karatiste upriličen je prijem u Velikoj vijećnici Međimurske županije, gdje su djecu dočekali domaćini, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman.

Na prijemu, u vrlo ugodnoj atmosferi i druženju bili su treneri Tomislav Magdalenić i Dejan Slukić, Laura Strahija – dvostruka Prvakinja Hrvatske u konkurenciji mlađe učenice –32kg i učenice –32kg, bronca sa Prvenstva Balkana Djevojčice -34kg, Aida Trstenjak – Prvakinja Hrvatske mlađe učenice -28kg, Nika Žerjav – Prvakinja Hrvatske mlađe kadetkinje –40kg, Petar Slukić – Prvak Hrvatske mlađe Učenici -38kg, Josip Slukić - Prvak Hrvatske mlađi kadeti -57kg, Ema Marčec – Viceprvakinja Hrvatske mlađe kadetkinje –40kg, Ana Filipović – bronca na Prvenstvu Hrvatske mlađe kadetkinje +55kg, Sven Strahija – bronca na Prvenstvu Hrvatske Učenici -46kg, Jan Kovačić – bronca na Prvenstvu Hrvatske Učenici -30kg, Nikola Topličanec – bronca na prvenstvu Balkana Dječaci -40kg, Lovro Farkaš - bronca na prvenstvu Balkana Dječaci -50kg.