Gradovi i općine 25.09.2017. 09:55. Zadnja izmjena: 25.09.2017. 10:01.

Svečana sjednica

Prikazane aktivnosti, projekti i bogatstvo društvenih događaja u općini Nedelišće

Povodom Svečane sjednice Općinskog vijeća u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću okupili su se brojni mještani, gosti i predstavnici političkog, društvenog i gospodarskog života Međimurja. Prisutne je pozdravio domaćin predsjednik Općinskog vijeća Ljudevit Bošćak osvrnuvši se pritom na razvoj općine tijekom protekle godine, te na mnoge aktivnosti, realizirane projekte i bogatstvo društvenih događaja u općini Nedelišće, koji su i prikazani u kratkom video zapisu. Načelnik Darko Dania istaknuo je nedavno dovršenu kanalizacijsku mrežu u 8 naselja kao jedan od najvažnijih projekata, no općinu čeka rješavanje velikih izazova – izgradnja obilaznice i nove škole.

Dodijeljena priznanja najzaslužnijima za promociju općine

Tijekom sjednice podijeljena su priznanja zaslužnim građanima i iznimnim sportašima, te su nagrađeni najsportaši i najuspješniji učenici osnovnih škola u 2016. Plakete Općine Nedelišće dodijeljene su Dragutinu Trupkoviću iz Pretetinca i Dragutinu Novaku iz Nedelišća, dok je najbolja sportašica Alena Hrušoci iz Atletskog kluba Nedelišće. Iz Odbojkaškog kluba „Međimurje Centrometal" su najbolji sportaš Tomislav Posavec, najbolja ženska ekipa i najbolja muška ekipa, a za zasluge u sportu nagrađen je i doajen sporta iz općine, Franjo Preložnjak. Priznanja za iznimne sportske rezultate uručena su rukometnom veteranu Željku Posavcu, karatisticama Karate kluba „Međimurje“ Adisi Gergić i Luciji Lesjak, te Lovri Kovačiću iz Atletskog kluba „Nedelišće“. Kao perspektivni sportaši, priznanja su primili i članovi mlađih dobnih kategorija atletskog kluba Martin Mlinarić, Ema Dania i Roko Farkaš. Općina Nedelišće pripremila je priznanja za učenike osnovnih škola koji su postigli uspjeh u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, tako je David Mursić iz OŠ Macinec primio priznanje za uspješno sudjelovanje na Državnoj smotri hrvatskog školskog filma, Vilim Srnec za osvojeno 1. mjesto na Državnom natjecanju iz tehničke kulture, a Marko Varga iz OŠ Nedelišće proglašen je učenikom generacije.

Svojim su izvedbama svečanost glazbeno upotpunili solistica Pjevačkog zbora „Josip Vrhovski“ iz Nedelišća - Antonija Jurinec, članovi Kulturno umjetničke udruge „Seljačka sloga“ Nedelišće i učenica Dolores Lovrenčić