Gradovi i općine 18.03.2020. 10:07. Zadnja izmjena: 18.03.2020. 10:09.

Policija javlja...

Privremeno zatvoreni granični prijelazi Banfi, Preseka i Sveti Martin na Muri

Sukladno dogovoru između Republike Hrvatske i Republike Slovenije, a u cilju suzbijanja daljnjeg širenja koronavirusa od srijede, 18. ožujka točno u ponoć privremeno su zatvoreni za sav promet granični prijelazi za pogranični promet Banfi, Preseka i Sveti Martin na Muri. Ukupno je na području Republike Hrvaste prema Republici Sloveniji zatvoreno 27 pograničnih graničnih prijelaza.

- Ujedno, napominjemo da su za putnički promet zatvoreni i željeznički granični prijelazi prema Republici Sloveniji i Mađarskoj, konkretno granični prijelazi Čakovec i Kotoriba, javljaju iz policije te savjetuju.

- Savjetujemo građanima da odgode sva putovanja. Ukoliko iz opravdanih i neodgodivih razloga trebaju na put u Republiku Sloveniju, koriste granične prijelaze Bukovje, Trnovec i Murske Središće.

Obzirom na mnogobrojne upite građana, a koji se prvenstveno odnose na putovanje savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na Službenim stranicama Vlade RH o koronavirusu, gdje se žurno i ažurno objavljuju sve aktualne informacije o epidemiji koronavirusa, kao i bitne informacije za sve građane koji neodgodivo moraju na put (Idete na put? Sve informacije na jednom mjestu!).