Gradovi i općine 17.08.2020. 12:27. Zadnja izmjena: 18.08.2020. 12:28.

Sveta Marija

Priznanja najboljima uz Dan općine Sveta Marija

Općina Sveta Marija svoje dane slavi uz blagdan Velike gospe kada se održava pregršt manifestacija u mjestu. Ove je godine broj događanja smanjen zbog epidemije koronavirusa, a općinski čelnici su odlučili da se neće održati ni svečana sjednica. No, sve to nije bio razlog da se i ove godine ne nagrade najzaslužniji mještani te učenici i studenti iz Svete Marije.

Dodjela priznanja držana je 11. kolovoza u novouređenoj zgradi.

Novčane nagradu općine Sveta Marija dobili su Borna Tilošanec, Tina Janković, Mišel Mustač, Fran Ivaci, Izidor Vinković, Nikola Mustač i Katarina Janković za odličan uspjeh tijekom osnovnoškolskog obrazovanja.

Za vannastavne aktivnosti, nagradu su dobili Tino Panić (1. mjesto na županijskom natjecanju u karateu) te Laura Čurin (1. mjesto na međunarodnom festivalu u Ukrajini).

Za srednjoškolski uspjeh nagradu su dobile Nikolina Ban i Lidija Janković, a za odličan fakultetski uspjeh nagrađeni su Josip Mihalac, Iva Kedmenec i Lara Poljak dok je Ana-Marija Horvat primila nagradu kao dobitnica rektorove nagrade.

Načelnica Đurđica Slamek dodijelila je i Zahvalnicu općine seniorskoj ekipi SRD-u Drava za ulazak u 1. ligu Hrvatskog ribolovnog saveza kao i ekipi juniorki za osvojeno 3. mjesto na Kupu Hrvatske.

Priznanje općine je primio Božidar Vlah iz Donjeg Mihaljevca, voditelj mladeži DVD-a Donji Mihaljevec zbog nesebičnog i neprekidnog rada i zalaganja u radu s pomlatkom.

Najviše općinsko priznanje, Plaketa općine, dodijeljena je Josipu Frančiću. U Svetoj Mariji svima znan kao Jožek cijeli se život zalagao za što bolje uvjete života u njegovu mjestu. Od završetka srednje škole aktivno sudjeluje u društvenom i političkom životu općine, aktivan u svim aktivnostima NK-a Mladost, tajnik je Udruge umirovljenika, a surađivao je i na projektima izgradnje mrtvačnice, asfaltiranja ulica, izgradnji zdravstvene ambulante, rekonstrukciji električne mreže i još mnogih. Okupljeni su svečanost završili kratkim domjenkom, a načelnica je svima zahvalila na nesebičnom radu za boljitak općine.