Gradovi i općine 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Prosvijetliti mlade!

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, u suradnji sa županijskim Povjerenstvom za suzbijanje zloporabe droga, putem ciklusa školskih preventivnih programa, i ove je godine proveo niz aktivnosti ciljanih na osvještavanje mladih o štetnosti svih vrsta opijata u mjesecu brobe protiv alkoholizma i drugih ovisnosti.
Sa zahvaćanjem u populaciju učenika sedmih i osmih razreda osnovnih škola i učenika prvih razreda srednjih škola, dakle, najosjetljiviju populaciju mladih, pomoću atraktivnih ih se animacija uvuklo u korisno, nenametljivo i cjeloživotno važno educiranje.
U organiziranim radionicama po međimurskim osnovnim i srednjim školama učenici su izrađivali prigodne letke i zidne novine te zalazili među sumještane s promotivnim materijalima koje su izradili pod motom Pokrenimo zajednicu u prevenciji ovisničkih ponašanja mladih.
Učenici škola koji su sudjelovali u akciji sa svojim nastavnicima (voditeljima programa) okupili su se u sportskoj dvorani Osnovne škole Belica u kojoj su se sjajno zabavili uz prigodan kviz i nakon toga, družeći se na čajanki, na kakvima su se nekad (u vrijeme kad mladima nisu nuđena opasna opojna sredstva praktično na svakom koraku) družili njihovi djedovi i bake. (MB)

Izvor: 3065