Gradovi i općine 21.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Provale u trgovinu, kuću i vikendicu

U petak, 18. srpnja u ponoć, policijski službenici zaprimili su dojavu da se u Čakovcu, u Ulici Ruđera Boškovića u trgovini uključio alarm. Dolaskom na mjesto dojave, u trgovini su zatekli nepoznatog muškarca kojeg su uhitili. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se radi o 34-godišnjaku iz Mačkovca koji je provalio u trgovinu vlasništvo poduzeća iz Jalkovca. Protiv njega je podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, te je u subotu, 19. srpnja predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, a potom doveden Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu gdje je saslušan, te mu je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju do mjesec dana.

 

Provala u obiteljsku kuću dogodila se u petak, 18. srpnja u vremenu od 6 do 15 sati u Okruglom Vrhu, gdje je nepoznati počinitelj ispremetao stvari te ukrao prijenosno računalo, razni nakit i novac. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

 

Još jedna provala dogodila se u razdoblju od 16. do 19. srpnja, u poljskom predjelu zvanom „Drabušica“ u blizini mjesta Donji Kraljevec, kad je nepoznati počinitelj provalio u vikend kuću vlasništvo muškarca iz Donjeg Kraljevca i ukrao motorni trimer. Materijalna se šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, izvijestila je PU međimurska.

Izvor: 3091