Gradovi i općine 04.09.2017. 11:40. Zadnja izmjena: 04.09.2017. 11:41.

Poštujte naše znakove

PRVI DAN NASTAVE Policija pojačano na ulicama, vozače pozivaju na oprez

I ove godine Policijska uprava međimurska, uz početak nove školske godine, provest će prevetivnu akciju Poštujte naše znakove.

- Tijekom rujna policijski službenici u blizini škola pojačano će nadzirati i regulirati promet. U pojačanu regulaciju uključit će se i Prometna jedinica mladeži Grada Čakovca, kao i školske prometne jedinice, ispred škola gdje su ustrojene - poručili su policijska preventivka Irena Branović i glasnogovornik Radovan Gačal u ponedjeljak, 4. rujna, na press konferenciji PU međimurske.

U svim prvim razredima, dodaju, provest će se predavanja na temu sigurnog kretanja prometnicama. Prvašići će dobiti promidžbeni materijal Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama.

- Pozivamo vozače da posebnu pozornost posvete poštivanju prometnih propisa, osobito u blizini škola i dječjih vrtića te da imaju razumijevanja za "đake prvake", kako bi njihovo prvo sudjelovanje u prometu bilo što sigurnije i bezbolnije, kako za njih tako i za roditelje - poručili su Branović i Gačal.