Gradovi i općine 07.11.2020. 22:33. Zadnja izmjena: 07.11.2020. 22:33.

Akcija

PUŠĆINE: Mještani ovo nisu očekivali...

U Pušćinama je počelo dugoočekivano uređenje parka Peski. U akciji smo nedavno zatekli radnike beličke tvrtke Zec. Tomica Gornik i Mihael Kamenić pojasnili su nam da su utabali trase staza, postavljaju rubnike, a na koncu će i opločnike.

Kako smo bili u društvu Zorana Dragutina Marciuša, predsjednika Vijeća mjesnog odbora Pušćine, tako su se polako počelo okupljati i susjedi koje je zanimalo što se točno radi. Kad je izvukao skicu mještani su ostali iznenađeni. Vjerovali su da će na Peskima biti samo dječje igralište i nešto zelenila...

- Do kraja godine, uz staze, u planu je uređenje zelenih površina. Iduće godine redom kreću gradnja dječjeg igrališta, teretane na otvorenom, skate parka i na kraju generacijskog parka s boćalištem, prostorom za šah i kuglanom - pojasnio je Marciuš i nama i okupljenim mještanima.

STIŽU I USPORNICI

- Stvarno mi je drago, ovo je spektakl, super. Imam kćeri od devet i jedanaest godina i dobit ćemo ovako nešto tik do kuće. Za razliku od cura ja već pomalo idem prema onom zadnjem dijelu, prema boćalištu - komentirao je prvi susjed, poznati kuhar Marko Palfi.

Pušćine će tako nakon Ciglenica dobiti još jedan lijep park i mjesto okupljanja. Zbog sigurnosti u prometu upravo uz Ciglenice i Peske, kao i kod nogometnog igrališta, uskoro će na prijedlog mjesnog odbora biti postavljeni uspornici.

- Grade nam pješačku stazu na državnoj cesti, a dogovaramo i lokaciju za postavljanje kamere za nadzor prometa. Iscrtat će i natpis „ŠKOLA“ na kolniku kod škole. Moramo podignuti prometnu sigurnost u Pušćinama – kaže Marciuš.