Gradovi i općine 28.11.2018. 14:26. Zadnja izmjena: 28.11.2018. 14:30.

Varaždin

Radionica Organiziranje radnih procesa

U Varaždinu je 20. studenog 2018. godine održana radionica „Organiziranje radnih procesa“ u okviru projekta „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske, Međimurske i Varaždinske županije“.

Gospodarsko-socijalna vijeća triju županija predstavljali su zamjenici župana Josip Grivec iz Međimurske županije, Bojana Hribljan iz Bjelovarsko-bilogorske županije i Robert Vugrin iz Varaždinske županije. Svi su oni istaknuli važnost Projekta za sve tri županije i za njihova Gospodarsko-socijalna vijeća.

Na radionici je bilo riječi o značaju organiziranja radnih procesa, o čemu su govorile dr.sc. Marina Klačmer Čalopa i dr.sc. Nina Begičević Ređep s Fakulteta organizacije i informatike Varaždin.

Naglašeno je da se načini na koje danas funkcioniraju uspješna poduzeća i uspješni zaposlenici radikalno razlikuju od načina na koji se poslovalo i radilo prije desetak godina. Gospodarski subjekti funkcioniraju u stalno promjenjivom poslovnom okruženju i tradicionalne modele poslovanja pregazilo je vrijeme, nove tehnologije i automatizacija poslova. Nove generacije zaposlenika neće biti ograničene državnim granicama, a automatizacija poslova preuzeti će dobar dio radnih mjesta, no otvarati će se i mnoga nova. Vrlo je teško predvidjeti kakvi nas novi poslovni modeli očekuju u budućnosti pa je zbog toga potrebno ojačati ljudske resurse kako bi bili spremni za ono što nam donosi sutra. Trebati će znati iskoristiti ljudske potencijale jer su za inovacije u poslovanju potrebni ljudi, znanja i vještine.

Poseban naglasak na radionici stavljen je na ljudske resurse. Zaposlenici utječu na uspješnost poslovanja što podrazumijeva sigurno zaposlenje, ako zaposlenik dobro radi, odabir pravih ljudi za svako radno mjesto, vrednovanje i nagrađivanje dobrog rada i jednakost i pravednost. Uspješne organizacije nisu rezultat slučajnosti, one imaju jasno definiranu misiju, viziju strateške ciljeve čime se moraju voditi svi zaposlenici.

Projekt „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ vrijedan je 962.987,25 kuna bespovratnih europskih sredstava.

Prijavitelj projekta je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri su Međimurska i Varaždinska županija te Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.