Gradovi i općine 17.09.2019. 11:30. Zadnja izmjena: 17.09.2019. 11:40.

Nedelišće

Rasplesani najveći mažoret kamp u Hrvatskoj

Najuspješniji projekt Mažoretkinja Nedelišća – Mažoret kamp Nedelišće 2019. - održan je po sedmi put, a sudjelovalo je preko 130 djevojčica s područja općine Nedelišće i cijelog Međimurja, što je najviše do sad. Radi se o najvećem mažoret kampu ovakvog tipa u Hrvatskoj koji je održan u Nedelišću na MESAP-u sedmu godinu zaredom posljednji tjedan kolovoza. Projekt su financijski i ove godine poduprle Općina Nedelišće i Međimurska županija.

Sudionice kampa su većim dijelom članice Mažoretkinja Nedelišća, no čak trideset posto su djevojčice koje dolaze samo na mažoret kamp te tako provode kvalitetno vrijeme krajem ljeta uz mažoret aktivnosti. Preko 130 djevojčica i djevojaka je bilo podijeljeno u sedam grupa koje su vodile educirane trenerice Petra Mesarić, Lucija Novak, Blanka Šipek, Kristina Bacinger i odgojiteljica Ida Topolnjak te seniorke Aleksandra Toplek i Tena Treska. Asistirale su im članice seniorskog sastava Mažoretkinja Nedelišća koje su pomagale i kod okrijepe za polaznice kampa te u kompletnoj organizaciji.

U pet zabavnih dana, sudionice kampa su naučile ili nadogradile vještine mažoret plesa i vrtnje sa štapom, uz puno rekreacije, plesa, ali i timskih igara što je zasigurno svim sudionicama uljepšalo završetak ljetnih praznika. Kako bi djevojčice prezentirale naučeno, posljednji dan kampa održan kratki nastup za sve okupljene. Sve sudionice su na poklon dobile majicu, fotografiju i diplomu za uspješan završetak kampa.

- Ponosna sam na ostvarene rezultate unatrag desetak godina postojanja naše udruge, a najviše me veseli uspjeh mažoret kampa koji se u ovih sedam godina pretvorio u najveći u Hrvatskoj. Također nam je drago kada svojim iskustvom možemo pomoći ostalim mažoret udrugama na našem području u razvijanju kvalitetnih projekata u svojim mjestima, rekla je predsjednica Mažoretkinja Nedelišća Vedrana Radmanić.

Nakon kolovoza prepunog nastupa i putovanja, Mažoretkinje Nedelišća kreću sa svojim redovnim aktivnostima, treninzima i nastupima, a do kraja rujna traju upisi za nove članice Mažoretkinja Nedelišća starosti od 4 godine na dalje.