Gradovi i općine 15.03.2017. 13:30. Zadnja izmjena: 15.03.2017. 13:31.

NK "Rudar"

Raste stadion na Šoderki u Murskom Središću

Prije prvog proljetnog izlaska nogometaša NK "Rudar" Mursko Središće, u subotu, 11. ožujka, na domaći teren, završena je po planu prva faza radova u gradnji natkrivene tribine na stadionu ispod koje će se urediti i moderne klupske prostorije.

Građevinari su se izvukli iz zemlje betoniranjem temelja budućeg objekta, a nositelj radova, u Murskom Središću domicilni "Tekeli projekt inženjering", koordinira radove u kojima su kao kooperanti uključene tvrtke s područja grada i susjedstva: "Armirač", "Termoinst" i "Autoprijevoz – niskogradnja" iz Murskog Središća, "Qadro" iz Križovca i "Elektro Hozjan" iz Selnice, a uz pripremu za gradnju tribine obnavljaju se i postojeći objekti kluba. Početni graditeljski dribling na gradilištu fotoaparatom je zabilježio medijski pratitelj i agilni aktivist uprave "Rudara" Zlatko Rihtarec.  

Budući da se mora osigurati i jači elektroenergetski priključak za stadion, Elektra je angažirala operativu Kabel-monta iz Domašinca za polaganje novog kabla od trafostanice do stadiona, što je također značajno pridonijelo živosti gradilišta, jer ti su radovi trebali biti obavljeni ranije, ali je stisnula zima. Glavni projektant koji je preuzeo i nadzor nad gradnjom gledališta s pratećim sadržajima na Šuderki je arhitekt Bojan Živković iz Čakovca.