Gradovi i općine 10.12.2016. 18:22. Zadnja izmjena: 10.12.2016. 18:28.

Financijska izvješća

Referentica u Općini Mala Subotica Mirjana Sečan: Udruge, požurite s izvješćima!

Referentica za opće i upravne poslove Općine Mala Subotica Mirjana Sečan predstavnike udruga pozvala je da što ranije završe izvješća o pravdanju troškova. Naime, kako se iduće godine održavaju lokalni izbori, novi natječaj za financiranje bit će raspisan već početkom godine.

Udruge imaju obavezu financijskog izvještavanja prema Ministarstvu financija do kraja ožujka, no, mi ćemo moliti da to učine ranije, kako prema Ministarstvu, tako i prema Općini. Krajem ožujka načelnik više neće moći potpisivati ugovore, a Vijeće će biti raspušteno, upozorila je Sečan. Vijećnici su se složili da će udrugama financijska izvješća predstavljati velik problem, pa je u planu ponovno provođenje radionica koje bi im u tome trebale pomoći.

Zaključeno je da će neke udruge za završni račun ipak morati angažirati knjigovodstvene servise.

Iako će nekim udrugama to biti problem, upozoravam da se one udruge koje ne opravdaju dobivena sredstva neće moći javiti na novi natječaj te da će dodijeljeni iznos morati vratiti, jasno je poručio načelnik Vladimir Domjanić. Načelnik je u travnju donio pravilnik o financiranju javnih potreba na temelju kojeg je u srpnju proveden javni natječaj.

Međutim, nakon konzultacija sa Uredom za udruge Vlade RH te Uredom državne uprave u Međimurskoj županiji, izrađen je novi pravilnik koji je Vijeće prihvatilo na svojoj posljednjoj sjednici.