Gradovi i općine 07.12.2016. 08:09. Zadnja izmjena: 07.12.2016. 08:35.

Županijska uprava za ceste

Rekonstruirana dionica ceste Otok - Prelog puštena u promet

Kao što je bilo i najavljeno prilikom potpisivanja ugovora o izvođenju radova sanacije opasnih mjesta u rujnu ove godine, današnjim otvorenjem rekonstruirane dionice ceste Otok – Prelog završen je 900 tisuća kuna vrijedan projekt u sklopu kojeg je izgrađena i biciklistička staza, što će uvelike doprinijeti većoj sigurnosti u prometu na toj relaciji.

Ugovor su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnateljica Županijske uprave za ceste Ljerka Cividini i vlasnik tvrtke izvođača radova Pavlic-Asfalt-Beton Goričan Zvonimir Pavlic, koji su prisustvovali i samoj svečanosti otvorenja kod Prepelice s gradonačelnikom Grada Preloga Ljubomirom Kolarekom.

Još jedan primjer uspješne suradnje na korist svih Međimurki i Međimuraca

Kako je objasnila ravnateljica Cividini, ovaj projekt proveden je u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011. - 2020. Ministarstva unutarnjih poslova, a u sklopu sanacije opasnih mjesta na području RH sa Centrom za vozila Republike Hrvatske.

Radovi se sastoje od proširenja kolnika s postojećih 5.30 do 5.70 na 6 metara uz dodatna proširenja u horizontalnim krivinama i izgradnje biciklističke trake, širine 1.80 metar. Naravno, ovo nije jedina traka na ovom području koju smo sanirali, u pripremi su već i novi projekti koje planiramo provesti tijekom 2017. godine, a sve s ciljem povećane sigurnosti svih sudionika u prometu, naglasila je Cividini.

Svečanost otvorenja prigodno je održana na Dan Grada Preloga čime je posebno zadovoljan gradonačelnik Kolarek.

Ovaj projekt bio nam je od izuzetne važnosti jer ovom cestom svakodnevno prolazi veliki broj ljudi koji iz Ludbreške Podravine dolaze u Prelog na posao. Rekonstrukcijom ove trake Prelog je spojen pješačko-biciklističkom stazom sa svim okolnim naseljima“, istaknuo je gradonačelnik te zahvalio svim uključenim akterima koji su u zadanom vremenu proveli sve potrebne radove na zadovoljstvo svih.

Međimurski župan Matija Posavec pozvao je sve da detektiraju i prijave druge potencijalne kritične točke na međimurskim prometnicama.

Sredstva iz nacionalnog programa namijenjena sanaciji opasnih prometnih točaka i raskrižja nude se i dalje i tu priliku moramo iskoristiti. Stoga, želimo pripremiti nove projekte za ovakve ili slične zahvate na prometnicama diljem Međimurja, kandidirati ih za dobivanje potrebnih sredstava i krenuti u realizaciju koja će zasigurno dati jednu veću kvalitetu života cijeloj našoj županiji, zaključio je župan Posavec.