Gradovi i općine 19.05.2018. 13:00. Zadnja izmjena: 19.05.2018. 13:00.

Druženje prijatelja

Rekreativci iz Delnica, Knina i Osijeka u Međimurju

Prošle subote u posjet rekreativcima Male Subotice došli su njihovi prijatelji iz Delnica, Knina i Osijeka. Nastavak je to suradnje dogovorene prije dvije godine u Vukovaru, a nakon prošlogodišnjeg druženja u Delnicama, ovogodišnji domaćin bila je Mala Subotica. Cilj ove suradnje je razmjena iskustava radi unapređenja sportske rekreacije u navedenim sredinama.

Domaćini su pripremili prigodno natjecanje u četiri rekreativne igre za sve sudionike. Prije samih natjecanja sve sudionike pozdravili su Ljiljana Šipuš predsjednica USR Sport za sve, i Valentino Škvorc, načelnik općine Mala Subotica. Na natjecanju je sudjelovalo 50 natjecatelja, a postignuti su slijedeći rezultati:

  • VISEĆA KUGLANA – 1. Marija Jančec, 2. Marija Šegović, 3. Biserka Sečan
  • BACANJE POTKOVE – 1. Sanda Gašić (Osijek), 2. Emil Pravdić (Osijek) 3. Ljiljana Šipuš
  • GAĐANJE PRAČKOM – 1. Marija Šegović, 2.Paško Bandalo (Knin), Zdenka Rajić (Knin)
  • GAĐANJE ČUNJEVA – 1.Miroslav Grašić, 2. Robert Kožić (Osijek), 3. Valentin Šipuš.

Nakon natjecanja i podjele medalja najboljima, svi zainteresirani posjetili su jedino Šenštatsko svetište Majke Triput Divne u Hrvatskoj. Druženje je nastavljeno zajedničkim obilaskom Male Subotice pri čemu su gosti mogli razgledati OŠ Tomaša Goričanca, sportsku dvoranu i DV Potočnica, te na kraju središnji mjesni trg. Program je nastavljen odlaskom autobusom u Štrigovu gdje su rekreativce dočekali i pozdravili Stanko Rebernik, načelnik općine i Josip Mikec, voditelj Ureda Turističke zajednice Štrigova. Nakon razgledavanja crkve Sv. Jeronima i znamenitih Rangerovih freski, rekreativci su pješice krenuli prema 3,5 km udaljenom Mađerkinom bregu. Posjetili su i vinsku kuću Tomšić gdje su ljubazni domaćini ponudili na degustaciju svoja odlična vina te ukratko goste upoznali s vinogradarstvom u Međimurju. Cjelodnevno druženje završilo je večerom u Kavani Monika, gdje je dogovoreno da slijedeći domaćin ovog susreta bude Knin.