Gradovi i općine 22.03.2016. 09:20. Zadnja izmjena: 22.03.2016. 09:23.

Crveni križ Čakovec

Robert Markt: Pokazali ste da znate što je humanost i solidarnost

Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec je u ponedjeljak, 21. ožujka, posjetio izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt. Povod posjetu bilo je priznanje, Povelja što ju Interventnom timu Društva dodjeljuje Međimurska županija kao priznanje za angažman u izbjegličkoj krizi. Obraćajući se postrojenim članovima Interventnog tima Markt se i sam pridružio pohvalama.

"Vijest da će čakovečko društvo formirati interventni tim u kojem će udarni operativni dio činiti srednjoškolci (učenici petog razreda Srednje škole Čakovec, smjer medicinskih sestara, odnosno tehničara, op. nov.) mnogi su dočekali sa skepsom, rekavši – pa to su mladi ljudi. Vi ste, međutim, svoje zadatke u prihvatu i pomoći mnoštva ljudi, koji inače s ovim krajem nemaju nikakvog dodira, izvršili tako da ste na najbolji način pokazali da ovdje žive ljudi koji znaju što je humanost i solidarnost.", kazao je Markt.

Ravnatelj GDCK Čakovec Kristijan Valkaj je zahvalio na čestitkama, a upoznao je i Markta s budućim aktivnostima Društva, istaknuo je veliku pokaznu vježbu “Potres 2016” planiranu za 12. svibnja.