Gradovi i općine 19.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

S VINISTRE 2010. U ELITU

U Poreču je održana 17. izložba vina i vinarske opreme Vinistra 2010., jedna od najuglednijih međunarodnih vinarskih manifestacija u regiji. Iako je viši cilj Vinistre promocija istarskih vina, domaćini otvaraju nove horizonte malim proizvođačima vina, ali i kave. Zato je poziv za predstavljanje dobio Željko Herceg iz Nedelišća koji sam prži kavu koju kao sirovinu kupuje u Kolumbiji.
- Pozvani smo u Poreč kao “Idealni partner”, kako bismo promovirali sljubljivanje istarke biske, kubanske cigare, kave i čokolade. Teza je potvrđena. Priredili smo degustaciju za pedeset, rekao bih pravih poznavatelja i uživatelja svega navedenog, a dojmovi su tako lijepi da mi ih je teško pretočiti u riječi. S nama, malim poduzetnicima iz Nedelišća, bio je svjetski poznat stručnjak za cigare Zdravko Brkić. Držao sam prezentaciju o kavi, a poslužili smo Premium kavu, 100-postotnu arabicu. Reakcije su i više od pozitivnih. Hotelijeri, najbolji hrvatski sommelieri, pravi poznavatelji kave - svi su nam se samoinicijativno obraćali - kaže Željko Herceg koji u Casi Latina očito zna kako proizvesti kavu koja osvaja.
Ograničen pristup Vinistri, u smislu izlaganja i prezentacija, ogleda se i u činjenici da svjetski brendovi u proizvodnji kave nisu uspjeli steći poziciju “Idealni partner” kakva je ponuđena malom proizvođaču iz našeg Nedelišća, a urodila je plasmanom u vrhunske hotele i barove.
(al)

Izvor: 2873