Gradovi i općine 02.05.2017. 14:41. Zadnja izmjena: 02.05.2017. 14:44.

Juniori

Šahisti Slobode kod gradonačelnika Stjepana Kovača

Juniori Šahovskog kluba "Sloboda" iz Mihovljana u sastavu Sven Tica, Matija Zadravec, Bruno Makovec, Juraj Toplak i Matija Jančikić na Juniorskom prvenstvu Hrvatske održanom od 17. do 23. travnja 2017. u Svetom Filipu i Jakovu uvjerljivo su osvojili prvo mjesto. Na tom uspjehu čestitao im je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Gradonačelnik je za sastav iz Mihovljana upriličio prijem u gradskoj vijećnici na kojem im se zahvalio što promoviraju Mihovljan, Čakovec, ali i cijelo Međimurje diljem zemlje. Kovač je izjavio kako redovito prati rad kluba iz Mihovljana te da se u nekoliko navrata uvjerio u stručne i organizacijske sposobnosti članova "Slobode". "Kada netko tako puno i tako kvalitetno radi rezultat mora doći. Svi ovi uspjesi posljedica su dugogodišnjeg ulaganja, velikog broja sati treninga i brojnih natjecanja," rekao je Kovač.

Gradonačelnik je podsjetio da Grada Čakovec, u okvirima svojih mogućnosti, financijski pomaže Slobodi, i zbog postignuti rezultata, ali i zbog odgovornog i predanog rada s mladima. Naglasio je kako Grad prati sve klubove sa svog područja koji ulažu u mlade.

Predsjednik "Slobode" Franjo Jančikić rekao je kako je ovo osvajanje naslova bilo iznad svih očekivanja. Iako je ova ekipa bila dva puta zaredom kadetski prvak Hrvatske nitko se nije nadao kako će u prvom nastupu u juniorskoj konkurenciji zasjesti na tron. Jančikić je rekao kako je osvajanje titule slađe jer su pobijedili riječku „Liburniju“, koja je zajedno s „HAŠK“-om iz Zagreba doslovce godinama imala pretplatu na titulu. Govoreći o odličnoj generaciji šahista s kojom se cijelo desetljeće sustavno radi rekao je kako uspjeh ne bi bio moguć da nije bilo sustavne i kontinuirane podrške Grada. Jančikić je rekao kako je Mihovljan maleno mjesto, ali na šahovskoj karti Hrvatske može se smatrati velegradom.

Šahistima "Slobode" gradonačelnik Kovač predao je prigodne poklone.