Gradovi i općine 23.08.2019. 09:01. Zadnja izmjena: 23.08.2019. 09:01.

Pozdrav iz Čakovca

Sajmište: Dotrajali kiosci, potrgane klupe i gomile smeća

Dok u blizini niču nove stambene zgrade i trgovački centri, u srcu starog sajmišta, na prostoru rezerviranom za trgovce koji svoju robu prodaju na štandovima, vrijeme je stalo. Dotrajali kiosci, potrgane klupe i gomile smeća potpuna su suprotnost od moderne novogradnje, udaljene tek nekoliko metara. Situacijom su ogorčeni i sami prodavači, dugogodišnji zakupci ove javne površine. 

- Grad ništa nije napravio svih ovih godina. Dobili smo samo opločnike i štandove. Još su nam povrh toga svima dodijeljeni jednaki kisoci i definirano je kako štand mora izgledati. Vidi se da to rade ljudi koji ne razumiju narav našeg posla jer nije isto prodavati banane ili odjeću koju moramo izložiti da je kupci vide. Snalazimo se, napravili smo neke improvizirane tende i postavili cerade kako bismo sebe i robu zaštitili od vremenskih uvjeta. Zimi nam nijednom nisu očistili snijeg, nemamo ni  ni sanitarni čvor. Primorani smo koristiti onaj od obližnjeg restorana ili ići u barake negdašnjeg GK-a. Po završetku Porcijunkulova dovezli su drvene kućice i ostavili ih tu. Gomilaju smeće, nitko to ne održava, a mladi koriste ovo mjesto za  noćna opijanja. Nitko ne pita kako nam je, možemo li u ovakvim uvjetima zarađivati za kruh, iako zakup redovito plaćamo svih ovih godina, požalila nam se jedna dugogodišnja prodavačica.

Kaže da su zakupci spremni sami investirati u nove štandove i kućice kako bi uredili ovo područje i svoja prodajna mjesta učinili ljepšima i privlačnijima za kupce, no Grad se s tom idejom ne slaže.

Ima li rukovodstvo Grada drugih namjera i planova vezanih uz ovu atraktivnu lokaciju? Pokazat će vrijeme i eventalne nove izmjene plana uređenja.