Gradovi i općine 09.07.2018. 22:32. Zadnja izmjena: 09.07.2018. 22:32.

Visoki troškovi

Samo jedna ponuda stigla na natječaj za obnovu i dogradnju DV Potočnica u Maloj Subotici

Samo jedna ponuda stigla je na natječaj za obnovu i dogradnju Dječjeg vrtića Potočnica u Maloj Subotici, ali gotovo 900 tisuća kuna viša od procijenjene vrijednosti radova. Ako se u obzir uzme i opremanje vrtića, za koji nabava tek slijedi, razlika stvarnih i procijenjenih troškova penje se do 2,1 milijuna kuna i taj bi se iznos trebao pokriti sredstvima iz proračuna. Zanimljivo je i to da su materijale preuzele 33 tvrtke, no ponuda je stigla samo jedna.

Malosubotički vijećnici našli su se tako u pat poziciji – hoće li poništiti postupak javne nabave zbog previsoke razlike u cijeni, prihvatiti ponudu nauštrb drugih radova planiranih ovogodišnjim proračunom, ili možda podići kredit kako bi se namirila razlika – tek moraju odlučiti.

Načelnik Valentino Škvorc iznio je svoje mišljenje: - Mislim da ponuda nakon novog postupka neće biti povoljnija zbog ukupnog povećanja cijene radova i materijala te nedostatka radne snage, a time riskiramo da izgubimo i tog jednog ponuditelja, istaknuo je.

Iako se o konkretnim potezima na zadnjoj sjednici vijeća nije raspravljalo, Stjepan Baranašić (HNS) istaknuo je kako se radi o šlamperaju zbog kojeg će zakinute ostati neke druge investicije planirane za ovu godinu. (bšk)1 ističe da se radi o šlamperaju