Gradovi i općine 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

SAVJET MLADIH: NOvi predsjednik Matija Kikelj

Čakovčanin Matija Kikelj, inače student i član studentskog zbora Pravnog fakulteta Zagreb, većinom je glasova izabran za predsjednika Savjeta mladih Grada Čakovca.
Svoju prvu sjednicu Savjet je održao u srijedu, 18. prosinca u gradskoj vijećnici. Novi sastav Savjeta prethodno je potvrdilo Gradsko vijeće, a u spomenutom savjetodavnom tijelu koje će se baviti pitanjima i projektima za mlade uz Kikelja ušli su Iva Ružić (Vijeće učenika Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec) iz Čakovca, zatim Karlo Varga (Vijeće učenika Tehničke škole Čakovec) iz Ivanovca, Filip Golub (Vijeće učenika Gospodarske škole Čakovec) iz Čakovca, Iva Prprović (Studentski zbor Učiteljskog fakulteta – Odsjek u Čakovcu) iz Čakovca, Berta Korunek (Učeničko vijeće Graditeljske škole Čakovec), iz Čakovca, Klara Kovač (Centar za mlade – CEZAM) iz Čakovca, Iva Micek (Forum mladih SDP-a) iz Čakovca i Neven Kočila (Udruga mladih Mihovljan) iz Mihovljana.
Predsjednik Kikelj u uvodnom je govoru izrazio zadovoljstvo što Savjet mladih čine predstavnici srednjih škola, studenti, ali i članovi udruga mladih, što će, kako je istaknuo, biti dobar temelj za rad u nizu područja. Osobito će se, naglasio je, zalagati za poticanje izvrsnosti među mladima, a jedan od prioriteta bit će im i upoznavanje šireg kruga mladih ljudi s aktivnostima Savjeta. U tu svrhu planira se i otvaranje web stranice.
V. Kelkedi

Jeste li zadovoljni Čakomom?
Do 30. prosinca djelatnici GKP-a Čakom u naseljima Savska Ves, Ivanovec, Novo Selo na Dravi, Šandorovec i Kuršanec provode anketu o zadovoljstvu korisnika usluga skupljanja i odvoza otpada te održavanja javnih površina. Anketa se provodi terenski, kao i telefonskim putem, a njen je prvenstveni cilj, kažu u spomenutoj tvrtki, doznati koliko su korisnici zadovoljni sustavom naplate po stvarnom broju odvoza otpada. (vk)

Izvor: 3061