Gradovi i općine 06.04.2018. 07:04. Zadnja izmjena: 06.04.2018. 07:13.

Četvrtak, 12. travnja

Savjetovanje s predstavnicima austrijskog mirovinskog osiguranja u Čakovcu

Savjetovanje s predstavnicima austrijskog mirovinskog osiguranja u Zagrebu i Čakovcu 
Hrvatski i austrijski zavod za mirovinsko osiguranje organiziraju 11. i 12. travnja 2018. u Zagrebu i Čakovcu Međunarodno mirovinsko savjetovanje s osiguranicima i korisnicima mirovina radi pružanja pravne pomoći u pojedinačnim predmetima u kojima se rješava o pravu na mirovinska davanja primjenom odredbi uredbi Europske unije o koordinaciji sustava socijalne sigurnosti. 

  • Prvi dan, 11. travnja savjetovanje će se održati u Zagrebu od 9 do 13 sati u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje u Zagrebu.
  • Drugi dan savjetovanja, 12. travnja održat će se u Čakovcu, u prostorijama Doma sindikata, Trg Republike 1, od 9 do 13 sati. Molimo da se najavite telefonom na broj 040/311-755 radi rasporeda i  određivanja točnog termina Vašeg dolaska. 

Osiguranici koji su bili zaposleni i osigurani u Republici Hrvatskoj i Republici Austriji, kao i korisnici mirovinskih primanja iz navedenih država, na razgovorima mogu neposredno dobiti detaljne obavijesti o ostvarivanju i korištenju svojih prava iz mirovinskog osiguranja. Na razgovore treba donijeti dokaze o radu, odnosno o osiguranju, kao i identifikacijski dokument - osobnu iskaznicu ili putovnicu.