Gradovi i općine 26.08.2016. 14:15.

Dugogodišnja briga

Selnica: Nogometno igralište konačno postaje općinsko

Načelnik Selnice Ervin Vičević na posljednjoj je sjednici tamošnjeg Općinskog vijeća obznanio dobru vijest - napokon je riješeno pitanje nogometnog igrališta u Selnici. Nakon svih peripetija postignut je dogovor koji ide na ruku svim stranama – bivšem načelniku Ignacu Šardiju, vlasniku zemljišta na kojem se nalazi sporni dio nogometnog nogrališta Siniši Krištofiću, potencijalnom kupcu zemljišta Tomici Debelcu te Općini.

Dogovoreno je da će Općina Selnica otkupiti potrebnih 713 kvadratnih metara od vlasnika Siniše Krištofića, koji će potom ostatak zemljišta prodati zainteresiranom Tomici Debelcu. Vijećnici Općinskog vijeća Selnice jednoglasno su prihvatili odluku o kupovini dijela nekretnine za što će Općina Selnica iz proračuna izdvojiti 12.500 kuna. Iako to iznosi oko 2,34 eura po kvadratu, što je puno manje od plaćenih pet eura, Krištofić je pristao na kompromis. Nije poznat stav bivšeg načelnika Šardija koji je Krištofiću prodao zemljište jer se prema riječima načelnika Vičevića oglušio na općinske dopise o pismenom očitovanju, a u telefonskom mu je razgovoru napomenuo da će sam postići dogovor sKrištofićen.

Nakon kupovine Općina će krenuti s izmjenom prostornog plana i geodetskim projektom kako bi se jednom za svagda riješilo imovinsko-pravno pitanje igrališta, zaključio je načelnik Vičević.