Gradovi i općine 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

ŠENKOVEC: Interes za POS-stanove

Samo u prva dva tjedna, Općina Šenkovec zaprimila je više od 75 upita o projektu izgradnje POS-ovih stanova koji su nedavno najavili općinski čelnici.
- Time smo ispunili kvotu za Agenciju za promet nekretninama, kao jedan od preduvjeta koje je bilo potrebno ispuniti kako bi se nastavilo dalje, rekao je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Alen Kajmović na posljednjoj sjednici tamošnjeg Općinskog vijeća.
Obznanio je i dobru vijest za potencijalne kupce. Stanovi će biti po sistemu ključ u ruke, a ne rohbau, što znači da će biti opremljeni i odmah useljivi. Ipak, kako je sve spomenuto tek u začetku, nepoznanica još ima podosta. Vijećnicu Ružu Sermek zanimalo je u kojoj će mjeri Općina financirati cjelokupnu investiciju.
- Općina će platiti infrastrukturu, uzvratio je načelnik Saša Horvat, da bi se potom u raspravu uključio i Mladen Moharić. Upitnim smatra najavu da će za kupce stanovi stajati tek 800 eura po kvadratnom metru, dok će, prema njegovoj procjeni, infrastruktura Općinu stajati pozamašnih milijun eura.
- Pečemo zeca, a još je u šumi, slikovito se u replici izrazio pročelnik Kajmović. Odbacio je Moharićevu procjenu, rekavši da cijena od 800 eura nije nerealna, a ukoliko bi u najgorem slučaju bila i 850, još je uvijek povoljna. Po spomenutoj cijeni, POS-ovi stanovi, nastavio je, prodaju se i u Umagu, dok je kvadrat najjeftiniji u Ludbregu u kojem stoji 600 eura. Da bi se iskoristio postojeći DPU, u prvom mahu u Šenkovcu se planira izgradnja 3 zgrade.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3052