Gradovi i općine 31.10.2016. 12:08. Zadnja izmjena: 31.10.2016. 12:08.

Nakon apela putem lista Međimurje

Šira zajednica uključuje se u akciju prikupljanja pomoći obitelji Drvar

Apel koji su putem našeg tjednika javnosti uputile Dunjkovčanka Biserka Drvar i njena kći Emilija urodio je plodom. Podsjetimo, toj dragovoljki Domovinskog rata i dugotrajno nezaposlenoj osobi u srijedu, 19. listopada izgorjela je obiteljska kuća te je sa sinom Velimirom ostala bez krova nad glavom. Nakon priče o nevolji koja je zadesila obitelj, uslijedila je reakcija.

Zgarište kuće u Glavnoj ulici (samo za jednu prostoriju ne postoji bojazan od urušavanja) obišli su zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović i načelnik Nedelišća Darko Dania. Kako su izvijestili, Županija i Općina zajedničkim će snagama, uz koordinaciju čakovečkog Centra za socijalnu skrb, s međimurskim tvrtkama dogovoriti donacije, osigurati bonove za potrepštine kao i volontere, a s obzirom da je gospođa Drvar bila pripadnica 54. samostalne bojne, u humanitarnu akciju uključit će se i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Bit će otvoren i poseban žiro račun na koji će svi građani moći uplatiti sredstva da bi se život Drvarovih vratio u normalu. Udruga žena Dunjkovec ujedno je izvijestila da će njihove članice ovih dana obilaziti kuće u mjestu te prikupljati novčane donacije, a i same su već izdvojile vlastita sredstva.