Gradovi i općine 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Škola / Dimnjačar / Cesta

Objekat stare škole u Ul. Zrinskih 40, u Orehovici bez naknade je prenesen u vlasništvo Općine Orehovica te je načelnik Franjo Bukal na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća istaknuo potrebu izrađivanja plana korištenja zgrade. Zgrada u budućnosti može biti preuređena u hostel (vezano uz projekt revitalizacije starih dravskih rukavaca potoka Jezerčice), umirovljenički dom ili prostor za neku od tihih djelatnosti, ali nikako za trgovinu.
Trenutno prostor koriste učenici i nastavnici OŠ Orehovica za produženi boravak. (žd)

Općinsko vijeće Dekanovca oslonilo je proceduru izbora koncesionara za obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Dekanovec na Povjerenstvo u kojem će raditi Josip Drvoderić (predsjednik), Mišela Novaković i Željko Žerjav. Oni će predlagati s kim se od ponuđača ugovara koncesija jer im je zadaća i utvrđivanje uvjeta za davanje koncesije, izrada dokumentacije za nadmetanje i definiranje uvjeta i kriterija za odabir najpovoljnijeg ponuditelja. (mb)

Vijećnik Općinskog vijeća Orehovice Zlatko Orsag predložio je da se iz Općine Gradu Čakovcu i Tegri uputi zahtjev za sanaciju ceste koja iz Vularije vodi prema dijelu Ivanovca zvanom Preloge. Teški kamioni oštetili su dio prometnice čiju je izgradnju svojevremeno sufinancirala i Općina Orehovica, a najviše je upravo mještani Vularije koriste kao najkraći put do Čakovca.
Orehovički načelnik Franjo Bukal odgovorio je da cesta nije na njihovom području te da je u nadležnosti ŽUC-a, no, vijećnik Orsag inzistira na poduzimanju koraka. (d)

Izvor: 3076