Gradovi i općine 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Skratiti slavlje maturanata

Po prvi se put sastao novi saziv Vijeća za prevenciju Grada Čakovca – tijela koje se bavi organizacijom akcija, programa i aktivnosti vezanih uz prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih, ovisnosti, remećenja javnog reda i mira, nasilja i kriminaliteta.
Premda su Dani maturanata – Cooolijada još daleko, o tome se ponajviše raspravljalo. Tako je iznijet prijedlog da se, s ciljem prevencije neželjenih oblika ponašanja, slavlje maturanata skrati na 3 dana. O spomenutom će u siječnju iduće godine, na novom sastanku, članovi Vijeća raspravljati i s ravnateljima srednjih škola.
Prezentiran je i projekt Zdrav za 5 koji se provodi u osnovnim i srednjim školama, a cilj mu je prevencija ovisnosti (alkohol, droga i igre na sreću) te zaštita okoliša i prirode.
- Alkoholiziranost mladih tijekom cijele godine uzrokuje uništavanje gradske imovine poput javne rasvjete, koševa za smeće i klupa, što u konačnici rezultira velikim izdacima Grada za sanaciju oštećene imovine, rečeno je, a iz Grada Čakovca i građane pozivaju da se sa svojim sugestijama i prijedlozima za poboljšanje stanja jave pročelniku Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Draženu Bariću.
Novi saziv Vijeća za prevenciju čine Mario Medved, Krešimir Jurčević, Dražen Barić, Narcisa Slugan, Zoran Lukman, Darko Palačić, Davor Dokleja, Ivan Štefičar, Franciska Četković, Mia Cingesar, Toni Fažon, Slobodan Veinović i Nataša Jalšovec – Tomašić.
V. Kelkedi

Izvor: 3057