Gradovi i općine 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Slabe plaće jakog gospodarstva

U Hotelu Panorama u Prelogu 29. studenoga, na tradicionalnom susretu s čelnicima Grada Preloga te predstavnicima gospodarskih asocijacija i predstavnikom Ministarstva poduzetništva i obrta, okupili su se preloški gospodarstvenici.
- Raduje nas što poduzetnici žele ulagati ovdje, a gradska uprava nije troma. Naprotiv, efikasno rješavamo potrebnu dokumentaciju. Dobili smo zeleno svjetlo za parcelaciju 14 hektara zemljišta u sjevernoj gospodarskoj zoni u Prelogu te se nadamo da ćemo je uskoro proširiti. Zajedno s vama, želimo osigurati stotinjak novih radnih mjesta u naredne dvije godine, istaknuo je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, dodavši da se prosječna neto plaća približila sumi od 4.000 kuna. Eto nečeg po čemu Prelog nije “hrvatsko čudo” - po omjeru slabašnih plaća jakog gospodarstva.
Gospodarstvenicima se obratio i župan Matija Posavec:
- U ljude se uvukla apatija - zato ovo druženje koje podrazumijeva i razmjenu iskustava, raduje i unosi optimizam. Međimursko gospodarstvo je treće u zemlji, no, time ne smijemo biti zadovoljni. Moramo naučiti bolje prezentirati naše vrijednosti jer je činjenica da smo ulagačima zanimljivi zato što Međimurje kao da nije dio Hrvatske - ovdje vladaju neki drugi parametri, rekao je župan.
Gospodarstvenicima je prikazan polusatni film o preloškom poduzetništvu - autora Stjepana Naranđe, Ivice Betija i Željka Sokača, u kojem je zamjenik gradonačelnika Preloga Zdravko Kvakan obznanio da su u tijeku pregovori s novim investitorom iz drvno-prerađivačke industrije te se do kraja ove godine u Gradu nadaju prodaji još jedne parcele u sjevernoj zoni. (žd)

Izvor: 3059