Gradovi i općine 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

SLEMENICE: Još čekaju sredstva za dovršetak doma

Čakovečko prigradsko naselje Slemenice u četvrtak, 5. prosinca obilježilo je 18 godina od svog, odnosno osnivanja Vijeća mjesnog odbora. Spomenutog datuma, 1995. godine tadašnji županijski i čakovečki čelnici, predvođeni gradonačelnicom Marijom Ružić, donijeli su odluku o izdvajanju Slemenica iz sastava mjesta Mačkovec. Inicijativu za to pokrenuo je Mladen Domjanić koji je i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Slemenice svih 18 godina, a na svečanosti u društvenom domu podsjetio je na minulo razdoblje.
Najveća investicija, premda još nije dovršena u potpunosti, u Slemenicama je društveni dom za koji je zemljište darovao upravo Domjanić, a i sam izveo niz radova te izdvajao vlastita sredstva. Gradnja katnice koja se prostire na ukupno 650 kvadratnih metara započela je 2003. godine, a u nju je dosad uloženo oko 2,500.000 kuna. Još je, kaže Domjanić, potrebno postavljanje fasade, izolacija krovišta te uređenje interijera – sanitarnog čvora, grijanja, podova… - No, već sad to je za mene najljepša građevina sjeverozapadne Hrvatske, naglašava Domjanić. Vijeće mjesnog odbora inače razmišlja da se kat objekta u budućnosti namijeni otvaranju doma za starije i nemoćne osobe. Korisnici društvenog doma trenutno su mjesne udruge – Šahovski klub i Udruga mladih. Domjanić je ujedno podsjetio na imena članova Vijeća mjesnog odbora koji su, kao i on, u tome tijelu od samog njegovog osnivanja. To su Bogdan Tuksar, Josip Horvat, Marijan Damiš, Josip Malašić, Mladen Rudnički, Stanislav Baksa, Radovan Novak, Josip Jagec i Ivan Škvorc.
Kažimo i da su proslavi Dana Slemenica bili nazočni brojni mještani, no, nije se odazvao nitko od predstavnika Grada Čakovca. Uz svečani dio, Vijeće mjesnog odbora za prisutne je priredilo okrepu i zabavu.

Velimir Kelkedi

SURADNJA S MO

Grad Čakovec u idućoj će godini dodatno pokušati unaprijediti suradnju sa svojim mjesnim odborima. Prema riječima gradonačelnika Stjepana Kovača, već sada se gradski čelnici jednom mjesečno sastaju s predsjednicima mjesnih odbora, dok će u predstojećem razdoblju takve susrete i formalizirati, odnosno osnovati kolegij, poput onog na županijskoj razini - Kolegija gradonačelnika i načelnika općina.
- I pri izradi gradskog proračuna za 2014. godinu saslušali smo želje i prijedloge svakog pojedinog predsjednika te ih nastojali zadovoljiti. Gledali smo i na to koliko je koji je mjesni odbor dobivao dosad, da netko ne ostane zakinut, odnosno dobiva više ili manje od drugog, kaže Kovač. (vk)

Izvor: 3060