Gradovi i općine 27.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Slovenski biciklist Kristijan Koren na treningu u Međimuju

U prilog tome da je Međimurje zaista idealna biciklistička destinacija ide i to što sve više i više profesionalnih biciklista upravo ovdje dolazi trenirati. Tako je jučer u Međimurje stigao i poznati slovenski biciklist Kristijan Koren, koji vozi za UCI ProTeam Cannondale-Garmin, a koji je odabrao LifeClass Terme Sveti Martin kao mjesto za održavanje svojih treninga.

 

Kristijan se u Termama Sveti Martin sastao i s generalnim direktorom termi Branimirom Blajićem koji je isto strastveni ljubitelj biciklizma, a s kojim je odvozio par krugova po Međimurju. Posjetili su neke od najpoznatijih turističkih atrakcija Međimurja – Mlin na Muri i Mlinarsku hižu, a nakon toga zaputili su se u vožnju po međimurskim brežuljcima. 

 

Destinacija za profesionalne, ali i rekreativne bicikliste Adria Bike Hotel licenca, čiji su ponosni vlasnik i LifeClass Terme Sveti Martin, brine se da standard i kvaliteta biciklističke usluge bude na jednoj zavidnoj razini, što znači da je potrebno zadovoljiti zahtjevnu infrastrukturu namijenjenu biciklistima. Upravo je ta infrastruktura najzanimljivija profesionalnim biciklistima jer ima uvelike pomaže pri njihovim treninzima.  Bogata ponuda za bicikliste ako uključuje najam bicikala i biciklističke opreme, praonicu bicikala, servisnu stanicu, vođene biciklističke ture, čuvano skladište bicikala, pranje biciklističke opreme te vlastitu GPS navigaciju s uključenih preko 20 interesnih točaka koje će pomoći svakom putniku da upozna ono najbolje što regija pruža na preko 800 kilometara biciklističkih staza. 

 

Idealni položaj Međimurja omogućuje vam da na dva kotača istražite najbolju enološku ponudu koju regija nudi. U gornjem Međimurju nalazi se preko 30 vinskih kuća koje će vam rado prezentirati najbolja vina poznata i daleko izvan Hrvatskih granica. Ako volite prirodu, tu je i  predivni krajolik rijeke Mure koji je zaštićen kao značajan, dok je sama rijeka Mura zajedno s rijekom Dravom i Dunavom dio UNOESCO-ve mreže rezervata biosfere. Duž rijeke Mure nalazi se i jedan od europskih biciklističkih koridora tako da je cijeli ovaj dio lako dostupan biciklom.

 

Više o Termama Sveti Martin potražite OVDJE.

Izvor: 3148