Gradovi i općine 04.12.2019. 10:27. Zadnja izmjena: 04.12.2019. 10:31.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Službenici PU međimurske proveli preventivnu akciju ENABLE - Ne budite označeni

U utorak, 3. prosinca od 9,30 do 13 sati, na inicijativu TISPOL-a - mreže prometnih policija države Europe te povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Policijske uprave međimurske, na području grada Čakovca provodili su preventivnu akciju „ENABLE-Ne budite označeni“.

Akcija je bila usmjerena na nadzor korištenja parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom i kontrolu uporabe znaka pristupačnosti.

Policijski službenici akciju su proveli u suradnji s Gradom Čakovcem kao partnerom te Centrom za odgoj i obrazovanje Čakovec, a kako bi senzibilizirali vozače prema ovoj kategoriji sudionika u prometu. U tu svrhu izrađene su tri dopunske ploče koje  označavaju obilježavanje mjesta namijenjena isključivo osobama s invaliditetom,  fotografijom osobe i porukom „Želiš li se mijenjati za mjesto?!?“ kao i letak koji se dijelio tijekom provođenja akcije „ENABLE-Ne budite označeni“.

Tijekom akcije policijski službenici su, u suradnji s prometnim redarima grada Čakovca, vozačima dijelili letke te osim centra grada Čakovca obišli i nekoliko trgovačkih centara, kojom prilikom su utvrđena tri prekršaja nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za osobe sa invaliditetom.

Policijska uprava međimurska pokrenula je inicijativu, da se dopunske ploče s fotografijom osobe i porukom postave na još nekoliko mjesta u gradu Čakovcu, te u gradu Prelogu i Murskom Središću. Svojom nazočnošću podršku akciji dali su načelnik Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač  te predstavnik Grada Čakovca, Ivica Pongrac i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Goran Brlek.