Gradovi i općine 06.09.2016. 09:48. Zadnja izmjena: 06.09.2016. 09:52.

11 milijuna kuna

Službeno otvorena nova školska sportska dvorana u Ivanovcu

Osnovna škola Ivanovec jučer je (5. rujna) dobila novu školsku sportsku dvoranu koja je građena nešto manje od dvije godine. Dvorana će, osim za potrebe tjelesne zdravstvene kulture, poslužiti i za odvijanje raznih društvenih manifestacija.

Zgrada je dvodijelna, ima četiri svlačionice, sanitarne čvorove, dva spremišta za opremu te tribinu za 190 ljudi. Stajala je nešto više od 11 milijuna kuna, plaćena je preko kredita te novcem iz decentraliziranih sredstava.

Školu u Ivanovcu polazi 226 učenika. Što se tiče osnovnoškolske obrazovne infrastrukture, na području Grada Čakovca u planu je i gradnja školske dvorane u Kuršancu, nove zgrade Centra za odgoj i obrazovanje te 4. osnovne škole.

U prigodnom su programu nastupili učenici i nastavnici OŠ Ivanovec, a početak održavanja nastave simbolično su, trčanjem jednog kruga, obilježili učenici 6.a razreda u sklopu sata tjelesno-zdravstvene kulture. Nakon otvaranja održan je i malonogometni turnir u kojem su sudjelovale ekipe škole, Mjesnog odbora, Gradske uprave te novinara.