Gradovi i općine 14.01.2017. 08:35.

Grad Čakovec

Soli za ceste ima dovoljno, sve ekipe Zimske službe su na terenu

Gust snijeg koji je padao na čakovečkom području te koji je u nekoliko sati stvorio deset centimetara debeli sloj, stvara poteškoće u prometu. Sve ekipe čakovečke zimske službe su na terenu, čiste se ceste i pješačko - biciklističke staze te posipavaju prometnice.

Na terenu je od jučer od ranih poslijepodnevnih sati svih deset ralica koncesionara Tegre d.o.o. i Patafta i sinovi d.o.o, od kojih 5 imaju uređaje za posipavanje. Također, na terenu su i ČAKOM-ova vozila koja čiste pješačku zonu u središtu grada te pješačke staze u Čakovcu. Predsjednik stožera Zimske službe Grada Čakovca Mario Medved naglašava da Grad organizira čišćenje 148 kilometara cesta na svom području te još oko 120 kilometara pješačko - biciklističkih staza.

Sve one ne mogu biti istovremeno očišćene, no službe se trude prometnice održati prohodnima. U silosima je oko 100 tona soli za posipavanje, što je više nego dovoljno.

Stožer Zimske službe Grada Čakovca apelira na građane da bez potrebe ne koriste automobile te da se ne uključuju u promet bez odgovarajuće zimske opreme.