Gradovi i općine 09.07.2020. 13:15. Zadnja izmjena: 09.07.2020. 13:16.

Braća i sestre

Sporazum o bratimljenju između gradova Ozlja (Karlovačka županija) i Murskog Središća

Na blagdan sv. Ladislava, uz Dan grada M. Središća, u gradskoj vijećnici potpisan je sporazum o bratimljenju između gradova Ozlja - u Karlovačkoj županiji - i Murskog Središća. Ugovor kojim se potvrđuje jačanje prijateljstva i unapređenje suradnje između, po mnogočemu sličnih gradova, svojim su potpisima potvrdili gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak. Gradonačelnik Srpak naglasio je da iz sporazuma treba izaći nova vrijednost intenzivnom suradnjom.

- Nakon što smo prvi korak odradili, trebat će napraviti radne skupine koje će detektirati točke po kojima bi ta suradnja bila najjednostavnija i najučinkovitija. Izuzetno sam počašćen što ste pristali da se povežemo i zbratimimo, istaknuo je Srpak.

Gradonačelnica Lipšinić zahvalila je kolegi Srpaku na inicijativi: - Ideja o bratimljenju s jednom međimurskom sredinom mi se iznimno svidjela, a moram reći i da su svi suradnici, vijećnici, od prvoga trenutka tu ideju prihvatili. Mi Međimurje doživljavamo kao sredinu ljudi sličnih ljudima u Ozlju, vrijednih i marljivih, rekla je gradonačelnica. Razmijenjeni su i pokloni: gradonačelnica Ozlja Srpaku je poklonila djelo slikarice Slave Raškaj (rođene u Ozlju) koja simbolizira Tri sestre (Ufanje, Nadu i Ljubav), a gradonačelnik je uzvratio novom monografijom M. Središća.