Gradovi i općine 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Sportske igre mladih u Prelogu

U ponedjeljak, 7. travnja Trg slobode, u Prelogu bio je pretvoren u veliko sportsko igralište na kojem se više od 250 djece i mladeži prelijepo družilo natječući se u atletskim i loptačkim disciplinama.
U Prelog su, naime, došle Sportske igre mladih, najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe, manifestacija koja je prvi put održana još 1996. godine, u namjeri da se svim osnovcima i srednjoškolcima u svim županijama Hrvatske omogući sudjelovanje u sportskim natjecanjima i nizu besplatnih ljetnih aktivnosti, uz vezanje programa igara na promotivno-edukativnu akciju Živimo život bez droge, jer droga oduzima život.
Ne manje vrijedno je što Sportske igre mladih promiču temeljne ljudske vrijednosti poput razumijevanja, solidarnosti, pravedne igre i, prije svega, prijateljstva.
Paljenjem pravog olimpijskog plamena na trgu sasvim ispunjenom natjecateljima generacijskog raspona od sedam do 18 godina života gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek otvorio je Sportske igre mladih. Zatim su krenula žustra natjecanja u atletici i igri graničara, a slijedili su nogomet u kavezu i tehniciranje loptom te natjecanja u mjerenju brzine udarca.
Natjecatelji su bili podijeljeni u kategorije godišta 2003. naviše i od 2005. godine naviše. Pobjednici u disciplini graničara i pobjednici u trčanju u ljetnim mjesecima putuju na veliko finale u Split u kojem su uvijek nacionalna završna natjecanja. (MB)

Izvor: 3078