Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

SRD GLAVATICA: Ususret svjetskom prvenstvu

U Prelogu je 18. siječnja održana izvještajna godišnja skupština Sportskog ribolovnog društva Glavatica kojoj su, uz članove Društva, prisustvovali gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, predsjednik Zajednice sportskih udruga Mato Kljajić, predsjednik Mjesnog odbora Preloga Željko Sokač te predstavnici ribolovnih društava s područja Međimurja.
- Sportsko ribolovno društvo Glavatica tijekom 2013. godine ostvarilo je sve ciljeve te možemo biti zadovoljni što Društvo danas okuplja 248 članova, izjavio je predsjednik Društva Zoran Pfeifer. Na skupštini je jednogasno usvojen izvještaj o radu i financijski izvještaj za prošlu godinu te su spomenuti ostvareni rezultati u natjecanjima. U kadetskoj kategoriji Vanja Bernat proglašen je pobjednikom Apsolutnog prvenstva Međimurja. U kategoriji juniora, juniori Glavatice - Pfeifer i ove su godine (p)ostali ekipni prvaci Hrvatske. U pojedinačnoj kategoriji juniora, Alen Lehkec proglašen je prvakom Hrvatske, Goran Kovač plasirao se na šesto, a Vanja Bernat na 20. mjesto. Juniori su na Kupu Međimurske županije osvojili prvo mjesto, dok su na Kupu 3. zone osvojili treće mjesto. Na juniorskom Apsolutnom prvenstvu Međimurja Alen Lehkec osvojio je drugo, a Goran Kovač treće mjesto. U Ligi juniora Alen Lehkec osvojio je prvo mjesto, dok je Goran Kovač osvojio peto mjesto. Seniori Glavatice - Pfeifer natječu se u Prvoj hrvatskoj ribolovnoj ligi u kojoj su se plasirali na šesto mjesto. Na završnici Kupa Hrvatske seniori su se plasirali na šesto mjesto, na Kupu Međimurja osvojili su drugo, a na Kupu 3. zone treće mjesto. Glavatica je ove godine imala svog predstavnika, Alana Perka, na dva svjetska i jednom europskom natjecanju, i to u kategoriji U-23 i seniorskoj kategoriji. U pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji Hrvatske, Alan je osvojio četvrto mjesto, dok je u konkurenciji U-23 proglašen viceprvakom Hrvatske. Usvojen je i plan rada za 2014. godinu. Djelovanje Društva i dalje će biti usmjereno razvijanju i unapređenju sportskog ribolova i sportske etike, uz poseban naglasak na edukaciji mladih te gospodarenje ribolovnim vodama, s ciljem zaštite voda, ribljeg fonda i očuvanje okoliša. Skupštini su se obratili i gradonačelnik Lj. Kolarek te predsjednik zajednice sportskih udruga M. Kljajić koji su izrazili zadovoljstvo aktivnošću i doprinosom SRD-a Glavatica zajednici.
Pohvalili su i rad Društva, zalaganje članova, odličnu organizaciju i izuzetno tolerantnu komunikaciju među članovima, što može poslužiti kao primjer i ostalim sportskim udrugama.
Na skupštini je istaknuto da sportski ribolov u Prelogu ima tradiciju koja traje već 102 godine i posebno su ponosni na činjenicu da je ta tradicija prepoznata na svjetskoj razini te što će ove godine Međimurje, s Gradom Prelogom na čelu, biti centar i domaćin najvećeg ribolovnog događaja - 61. svjetskog ribolovnog prvenstva za seniore, kaže tajnik Glavatice Franjo Bermanec.

Izvor: 3067