Gradovi i općine 26.05.2017. 13:30. Zadnja izmjena: 26.05.2017. 13:32.

Dani Grada Čakovca

Središte Čakovca jučer, 25. svibnja je bilo jedno veliko sportsko igralište

Jučer je prvim festivalom sporta „Čakovec živi sport“ započeo program obilježavanja Dana Grada Čakovca. Manifestacija koju su organizirali Zajednica sportskih udruga Čakovca i 22 sportska kluba s gradskog područja cijelo središte Čakovca pretvorila je u jedno veliko sportsko igralište.

Klubovi su svoje aktivnosti predstavili na štandovima i sportskim poligonima postavljenim u tu svrhu na Trgu Republike. „Čakovec živi sport“ prije svega bio je namijenjen djeci i mladima, a oni su u velikom broju u četvrtak stigli na Trg Republike i nisu bili razočarani. Cijelo vrijeme trajanja festivala sporta gradsko središte izgledalo je poput mravinjaka i bilo je puno dinamike, a pohvale za ideju te organizaciju stizale su sa svih strana. Iz Zajednice su najavili kako će „Čakovec živi sport“ postati tradicionalna manifestacija koja će i u buduće biti održavana u sklopu obilježavana Dana Grada Čakovca. Trg Republike čakovečki sportski klubovi dijeli su s "haklerima" koji su sudjelovali na tradicionalnom streetbasket turniru "Basket tour". 13-to izdanje Legendarna 3 na 3 košarkaška turneja ušla je 13. sezonu i donosi nam novu seriju iznimno uzbudljivih turnira po cijeloj Hrvatskoj. 

U poslijepodnevnim satima održana je tradicionalna,11. po redu Utrka grada Čakovca. 400-njak trkača trčalo je ili hodalo središtem grada, nije bilo pobjednika, odnosno pobijedili su svi. No, najvažnije je da je trka bila humanitarnog karaktera, odnosno da je sav prihod po prodaje startnih brojeva namijenjen čakovečkom Centru za odgoj i obrazovanje.

Navečer pak je u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec otvorena izložba fotografija „Čakovec nekoć“. Posjetitelji do kraja sljedećeg tjedna mogu razgledati fotografije Čakovca nastale od 30 do 80 godina prošlog stoljeća, te vidjeti kako se grad mijenjao. Izložba je nastala temeljem fotografija objavljenih na Facebook grupi „Čakovčanke i Čakovčanci“, a izloženi dio samo je manji dio slika koje su na ovoj društvenoj mreži objavljene u posljednjih 6 godina.